Belföld

Elkobozta pultosa kocsiját, csonkítással fenyegette másik dolgozóját egy balatonfüredi vendéglátós

Meghosszabbította a Veszprémi Járásbíróság annak a balatonfüredi vendéglátósnak a letartóztatását, aki megfenyegette a dolgozóit és egy autószerelőt.

A gyanúsított évek óta üzemeltet egy balatonfüredi szórakozóhelyet. A vállalkozó tudomást szerzett arról, hogy az egyik pultos rendszeresen vett el a bevételből, ezért megbeszélte több más személlyel, hogy megfenyegetik. „Munkamegbeszélésre” hívta a pultost a bárba, ahol közölte vele, hogy poligráfos vizsgálaton kell részt vennie, amihez egy beleegyező nyilatkozatot íratott vele alá.

A vizsgálat eredményének kiértékelése után a gyanúsított közölte a pultossal, hogy vagy elismeri, hogy mekkora összeget tulajdonított el a bevételből, vagy „fájdalmasan intézik el a dolgot”. Eközben néhány személy körbevette a dolgozót és a bejáratot is őrizték. A nyomás hatására a pultos aláírt egy tartozáselismerő nyilatkozatot.

A vállalkozó a tartozás fejében átvette tőle az autóját, a forgalmit és az indítókulcsot is. Ezt követően a vendéglátós az albérleténél tárolta a járművet. A vállalkozó külföldi tartózkodása során a pultos feljelentést tett, illetve az autó pótkulcsával visszaszerezte a járművet.

A vállalkozó egy másik alkalmazottjával szemben „pénzbüntetést” szabott ki, melyet az illető nem fizetett meg. Emiatt a gyanúsított megfenyegette, hogy a „tartozás” többszörösét érő óráját fogja megszerezni úgy, hogy „azt a kezével együtt vágja le”, aminek a hatására az alkalmazott megfizette a követelést.
A vendéglátós egy szervízben is hasonlóan lépett fel. Nem rendezte az elvégzett javítások költségét, hanem további munkák elvégzését követelte. Amikor pedig a sértett ragaszkodott ahhoz, hogy a gyanúsított előbb fizessen, akkor verőemberekkel és a járműpark felgyújtásával fenyegetőzött. A bíróság szökés, elrejtőzés, valamint bűnismétlés és a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt meghosszabbította a vendéglátós letartóztatását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik