Belföld koronavírus

Momentum: Adjon a kormány mindenkinek 100 ezer forintot, aki beoltatja magát 

Varga György / MTI
Varga György / MTI
Fekete-Győr András szerint ez nem csak az oltási hajlandóságon javítana.

A Momentum elnöke Facebook-oldalán egy videóban azt javasolta, hogy a kormány adjon mindenkinek 100 ezer forintot, aki beoltatja magát. Fekete-Győr András szerint ezzel tízezrek életét lehetne megmenteni, újra lehetne indítani a gazdaságot.

Szerinte „az állami hazugsággyár és Mészáros Lőrinc helyett az embereket, a gazdaságot kell támogatni”.

Emlékeztetett rá, már több mint tízezer magyar halt meg a  koronavírusban, és még idén újabb tízezrek halhatnak meg, ha nem oltatják be magukat elegen.

Lassan egy éve a gazdaság is leállt, a kormánynak pedig nincsen pontos terve arra, hogy mikor indul újra az élet. De van fény az alagút végén: az élet visszatérhet a megszokott kerékvágásba, ha beoltatjuk magunkat.

A védőoltás jelenthet megoldást nemcsak az emberéletek megmentésére, hanem a járvány miatt padlóra került iparágak újraindítására, a munkahelyének megmentésére is, de ehhez el kell érni a nyájimmunitást – tette hozzá.

A Momentum Mozgalom elnöke szerint az Orbán-kormány most többet költ propagandájára, többe kerül a kínai hitelből épített Budapest-Belgrád vasútvonal, mint amennyibe az kerülne, ha mindenki 100 ezer forintot kapna, aki beoltatja magát. A tavaly tavaszi leálláskor nagyjából 15%-kal csökkent a magyar GDP, ezért elemi érdeknek nevezte, hogy még egyszer ne kelljen leállítani a gazdaságot.

Kapcsolódó
Nézőpont: Nőtt az oltási kedv Magyarországon
Csaknem ugyanannyian tervezik beadatni a koronavírus elleni vakcinát, mint ahányan nem.  

Ajánlott videó

Olvasói sztorik