Belföld

Mészáros Lőrinchez köthető villába költözött Várkonyi Andrea cége

Várkonyi Andrea egy Mészáros Lőrinchez köthető Andrássy úti villába költöztette Whitedog nevű médiacégét – írta meg a Népszava.

Hogy Érdről miért épp az Andrássy út 105. alá költöztette cégét tavaly decemberben, azt a napilapnak nem mondta el a műsorvezető. Annyit mondott mindössze, hogy vállalkozása, a Whitedog Media Kft. piaci alapon bérli a székhelyéül is szolgáló irodát.

Az ingatlan jelenleg az A105 Realty Project Kft-é. A villa korábban a kogartos Kovács Gáborhoz, majd Spéder Zoltán érdekeltségébe került, innen vezetett az út a miniszterelnök veje, Tiborcz István és Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Appeninn nevű ingatlankezelő társasághoz. Mára Tiborcz és Mészáros is kiszállt az Appeninnből, az ingatlan mégis Mészáros Lőrinc közelében maradt a tulajdonjogot megszerző A105 Realty Project Kft.-nek köszönhetően. A telex.hu – amely közös fotót is közölt Várkonyiról és Mészárosról – írta meg, hogy az A105 Kft. 51 százalékban a Konzum PE Magántőkealap, 22,18 százalékban az Isaac Goldmann Zrt., 16,06 százalékban Gál Miklós és 12,75 százalékban Vida József végső tulajdona (mindketten köthetők a felcsúti milliárdoshoz).

A Konzum PE Magántőkealap milliárdjait az Opus Global Alapkezelő Zrt. kezeli, abban pedig többségi részesedése van Mészáros Lőrincnek, a kisebbségi pedig az egykori gázszerelő tőzsdei érdekeltségéé, az Opus Global Nyrt.-é az Opten adatbázisának júniusi frissítése alapján.

Hogy honnan származik a magántőkealap pénze, mely magánbefektetők pénzét invesztálja, ezt nem kell nyilvánosságra hozni. Értékpapírtitoknak minősül ugyanis a magántőkealapok befektetőiről az alapkezelő rendelkezésére álló információ, amit úgy szoktak fordítani, hogy a magántőkealapoknak éppen az a lényege, hogy a befektetők rejtve maradhatnak. A Konzum PE birtokolja az Opus Nyrt. 25,4 százalékát, ezzel a Mészáros-féle tőzsdei cég legnagyobb tulajdonosának számít.

A Portfolio.hu egyébként még 2018-ban írta meg, hogy Mészáros Lőrinc és akkori felesége bejelentette, ők a Konzum PE Magántőkealap befektetői. Azóta viszont a házaspár tavaly ősszel beadta a válókeresetet, Mészárosné Kelemen Beatrix pedig eltűnt a közös céges érdekeltségekből.

Szeptemberben írtuk meg, hogy Várkonyi Andrea tízmillió forintos alaptőkével alapított cége, a Whitedog Media Kft. fő profilja a reklámügynökségi tevékenység és a filmgyártás. A TV2 híradójában ismertté vált műsorvezető legutóbb a felcsúti milliárdos válófélben lévő nejének tévéjénél dolgozott. A Life Tv-től azonban még műsora indulása előtt távozott, amit akkor azzal magyarázott, hogy csábítóbb ajánlatokat kapott. Várkonyi a HVG érdeklődésére akkor azt közölte: a jövőben is televíziózással, kommunikációval, tartalom- és műsorgyártással foglalkozik majd, és ehhez vált elkerülhetetlenné, hogy saját cégben folytassa a munkát azzal a stábbal, amellyel évek óta együtt dolgozik.

Kiemelt kép: Instagram/@varkonyiandrea_va

Ajánlott videó

Olvasói sztorik