Belföld

Gyilkosa szerint azért halt meg a mályi nő, mert megbotlott a küszöbben és eltörte a nyakát

Elképesztő magyarázattal állt elő a folytatólagos gyanúsítotti kihallgatása során az a vattai férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy tavaly szeptemberben megölte a volt párját, majd a holttestét egy közeli erdőben rejtette el. P. Sándor azt állította, hogy nem ö verte halálra a volt párját, hanem a nő megbotlott és akkor szerezte a sérüléseit, amibe belehalt.

A férfi és a mályi nő tavaly májusban ismerkedett meg egymással, de néhány hónap múlva a kapcsolatuk megszakadt. Szeptember 27-én az asszony a férfi lakásán tartózkodott, vitatkoztak, majd a gyanúsított bántalmazni kezdte a nőt és megfojtotta A Zsaru Magazin most újabb részleteket közölt a nyomozásról. Azt írják, hogy annak idején az áldozat fia tett bejelentést arról, hogy az édesanyja ismeretlen helyre távozott, és egy hónapja nem tud kapcsolatba lépni vele.

Az 52 éves nő eltűnése nem volt sem egyedi eset a fia szerint, mert a rendszeresen alkoholt fogyasztó asszony gyakran változtatta a munkahelyét és a tartózkodási helyét, s időnként férfiak is felbukkantak körülötte. A fiatalember számára az lett gyanús, hogy az anyja telefonon sem volt elérhető, és az SMS-ekre sem válaszolt. A férfinak az volt az utolsó információja az anyjáról, hogy Vattára utazott a volt párjához a holmijaiért, ezért a rendőrök felvették a kapcsolatot P. Sándorral.

Police.hu A befedett holttest

A 42 éves férfi nem tagadta, hogy járt nála a nő, de azt állította, hogy jött érte egy kocsi, és még aznap el is hagyta a lakást. Később azonban mindig máshogy adta elő a történteket. Ezt azzal magyarázta, hogy össze van zavarodva, a későbbi hazugságvizsgálatot pedig meg kellett szakítani, mert rosszullétre hivatkozott. A kihívott mentők azonban megállapították, hogy kutya baja sincs. P. Sándor égül egy vele már korábban foglalkozó nyomozónak tett vallomást. 

A legújabb változatában arról beszélt, hogy a szeptember 28-án nála járó asszony megbotlott a küszöbön, elesett, és nyakát törve holtan maradt a földön, amitől ő sokkos állapotba került. Beszámolója szerint, amint megbizonyosodott róla, hogy látogatójának nincs pulzusa, ijedtében rossz döntést hozott, és az éj leple alatt a hatóságok értesítése helyett a holttestet egy illegális szemétlerakóhoz vitte a vállán. Ott pedig egyszerűen lerakta, és két kidobott ágymatraccal, limlomokkal lefedte

– nyilatkozta a lapnak Azari-Vozár Viktória, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának főnyomozója. A férfi vallomása után egy tetemkereső kutya segítségével egy városon kívüli erdőnél találták meg a nő holttestét.

Az elsődleges orvos szakértői vizsgálat nem támasztotta alá egyértelműen a balesetet, a férfi elbotlásos verzióját, a holttesten arccsont- és bordatörés nyomait tárta fel. P. Sándor István ellen halált okozó testi sértés megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik