Belföld

A Klubrádió még reménykedhet, riválisai elbuktak

Klubrádió /Facebook
Klubrádió /Facebook
A Budapest 92,9 MHz frekvenciára kiírt pályázaton a versenytársak ajánlata érvénytelen lett.

A Médiatanács hiánypótlást kér a Klubrádió szolgáltatójától, a másik két pályázó ajánlatát érvénytelennek minősítette – tudatta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága az MTI-vel.

A közlemény szerint a médiatanács a Közösségi Rádiózásért Egyesület és az LBK Médiaszolgáltató 2020 Kft. ajánlatát minősítette alakilag érvénytelennek. A pályázók jogorvoslattal élhetnek a döntés ellen.

A Media1 emlékeztet rá, ez azt jelentheti: a Klubrádió jó eséllyel megőrizheti jelenlegi frekvenciáját, ha riválisai nem fellebbeznek a médiatanácsi döntés ellen. A Médiatanács szeptemberben döntött úgy, hogy nem hosszabbítja meg Klubrádió február 14-én lejáró jogosultságát, hanem pályázatot ír ki a 92,9 MHz-es frekvenciára.

A Médiatanács korábban jelezte, a Klubrádió jó eséllyel indul a frekvenciapályázaton, mert az értékelésnél szempont a médiaszolgáltatási tapasztalat, de pluszpontot kaphat azért is, mert eddig is a 92,9 MHz frekvencián sugározta műsorát,

Kapcsolódó

A Közösségi Rádiózásért Egyesület az ATV-hez köthető, az egyesület üzemelteti a budapesti Spirit FM rádióadót is, míg az LBK Médiaszolgáltató 2020 Kft. tulajdonosa Biró Balázs, aki a néhai Andy Vajna ügyvédje volt.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik