Belföld

A Médiatanács döntött: nem kap hosszabbítást a Klubrádió

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa szerint a Klubrádió most lejáró médiaszolgáltatási jogosultsága alatt több alkalommal is megsértette a médiatörvényt, és emiatt különböző jogkövetkezményeket alkalmazott a médiaszolgáltatóval szemben. A Media1 értesülései szerint emiatt úgy döntöttek, hogy

a rádió 2021. február 14-én lejáró jogosultságát nem hosszabbítja meg, a rádió kérelme a hosszabbításnak nem tesz eleget, hanem pályázatot ír ki a Budapest FM 92,9 MHz-es közösségi rádiós frekvenciára.

A lap szerint a Médiatanács már meg is kezdte a pályázati eljárás előkészítését. Ha a Klubrádió tovább akar működni az FM-frekvencián, akkor ezt csak újbóli pályázattal, pályázati győzelemmel teheti meg.

A Media1 szerint a mostani fejlemény azért is meglepő, mivel a Klubrádió vezérigazgatója korábban azt nyilatkozta a szaklapnak, hogy nem követtek el olyan jogsértéseket, ami alapján felmerülhetne, hogy ne kapnának hosszabbítást. A Media1 emlékeztet: korábban a Médiatanács többször megpróbálta már elnémítani a rádiót. Éveken át pereskedtek, amit a rádió megnyert, de a pereskedés még így is tart, mivel a Klubrádió kártérítést is követelt. A Klubrádió korábbi vitái során utcai demonstrációval tiltakoztak hallgatói az elnémítás ellen.

Kiemelt kép: Kovács Tamás/MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik