Belföld

Letartóztatták a szentesi bankrablót, kiderültek a részletek

police.hu
police.hu

Letartóztatta a Szegedi Járásbíróság azt a 24 éves férfit, aki hétfő délután kirabolt egy bankot Szentes belvárosában. B. Krisztián felvett több réteg ruhát, hogy biztosítsa menekülését, majd magához vett egy kést és egy hátizsákot, s délután kettő előtt tíz perccel megjelent a helyi Takarékban.

Hogy nehezítse a felismerését maszkot, napszemüveget és egy kapucnis pulcsit viselt. A férfi a pénzintézet ügyfélterében az egyik ügyfélpultnál tartózkodó sértetthez lépett, majd a kést hátulról a nyakához szorította. és a hátizsákot pultra dobva pénzt követelt.

A bank ügyintézője ekkor kihívta a pénztárból a kolléganőjét, aki a hátizsákot átvette, majd abba bepakolta a pénztárból a szabadon hozzáférhető összeget, 499 ezer forintot. Eközben a gyanúsított a kést folyamatosan az áldozata nyakához szorítva sürgette a készpénz átadását, azzal, hogy ha ez nem történik meg, akkor elvágja a torkát.

Kapcsolódó
Kiraboltak egy bankot Szentes belvárosában
A 24 éves férfi taxiba ült, majd felszállt a Budapestre tartó vonatra. Kecskeméten fogták el a rendőrök és a katonák.

Amikor a pénztárkezelő a készpénzt tartalmazó táskával visszatért az ügyféltérbe, és azt átnyújtotta a gyanúsítottnak, a férfi kevesellte a táskában lévő pénzt. A gyanúsított továbbra is követelte, hogy a pénztáros nagyobb összegű készpénzt adjon neki át, különben elvágja a sértett torkát. Erre a pénztárkezelő közölte a gyanúsítottal, hogy a páncélszekrényt időzár védi, így annak kinyitására várni kell.

Ezután a gyanúsított elvette a készpénzt tartalmazó táskát, majd azzal sietve elhagyta a bankot. A sértett nyolc napon napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett. Az ügyben eljáró nyomozási bíró szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítésének, és a bizonyítékok megsemmisítésének a veszélye miatt elrendelte a férfi letartóztatását. Az ügyész tudomásul vette a végzést, a gyanúsított és védője azonban fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik