Belföld

Az agrárminiszter az asztalra csapott, visszaáll a rend a mosonmagyaróvári kórházban

Krizsán Csaba / MTI
Krizsán Csaba / MTI
Újranyitják a Müller Cecília által bezáratott részlegeket.

Gyorsan változnak a dolgok Mosonmagyaróváron:

  • a múlt hét közepén írtuk meg, hogy miután az előző pénteken átadták a sok tízmillió forintból megújított szülészetet a városi kórházban, másnap átmenetileg bezárták a szülészet-nőgyógyászaton, valamint a sebészeti és traumatológiai osztályon is a fekvőbeteg szakellátást, ugyanis koronavírusosak lettek orvosok, szakápolók.
  • Hivatalos tájékoztatás nem volt erről a cikkünkig, aztán szerda este a kórház kitette a holnapjára azt.
  • Csütörtök reggel a város kormánypárti polgármestere nyílt levelet írt a bezárást elrendelő Nemzeti Népegészségügyi Központnak (NNK), a városi kórház vezetőjének, a megyei és a városi tisztiorvosnak. Árvay István azt kérdezte: mi vezetett oda ahhoz, hogy a kórházban a betegellátás összeomlott?
  • Még aznap Müller Cecília országos tiszti főorvos, az NNK vezetője elismerte, hogy mivel a koronavírus-fertőzés miatt nem maradt elég személyzet, úgy döntött, amíg nem áll rendelkezésre szükséges számú szakember, a győri Petz Aladár Kórház látja el a térséget. A Mosonmagyaróvári Karolina Kórház körzetébe 70 ezer ember tartozik, a döntés azt jelenti, hogy Rajkától Kapuvárig minden betegnek a megyeszékhelyre kell mennie.
  • Péntekre azonban fordulat következett be. Nagy István agrárminiszter – aki 2010 és 2014 között a város polgármestere volt, és jelenleg is a térség országgyűlési képviselője – nem hagyta annyiban a dolgot.

A jövő héten visszaáll a normál ellátás a Karolina Kórházban – jelentette be Nagy, miután átadták a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület által összegyűjtött adományokból vásárolt röntgenberendezést, írta a Mosonvármegye közéleti lap.

A tudósítás szerint a miniszter elmondta: „a járvány okán a Karolina Kórházban kialakult helyzet miatt egyeztetett az emberi erőforrások miniszterével, illetve az egészségügyért felelős államtitkárral. Azt az ígéretet kapta, hogy szakorvosok átvezénylésével a jövő héten visszaáll a normál működés a Karolina Kórházban.”

A múlt héten mi is azt kérdeztük az a népegészségügyi központtól és a kórház fenntartójától, hogy miért nem rendeltek el átvezénylést, kérdéseinkre azonban nem kaptunk választ.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik