Belföld

Mellkason szúrta a szobatársát egy férfi a hevesi idősotthonban

Csaknem tragédiába torkollott a lakótársak közötti szóváltás az egyik hevesi idősotthonban A Heves Megyei Főügyészség emberölés kísérlete miatt emelt vádat a szobatársa életére törő 57 éves férfival szemben.

Az 57 éves férfi és a szobatársa sem vetette meg az italt, ezért gyakoriak voltak közöttük a konfliktusok. Tavaly november 19.-én a kora esti órákban ismét szóváltás alakult ki közöttük, mely során a férfi egy „Megöllek” felkiáltás mellett több szúró mozdulatot tett a mellkasa irányába egy késsel.

A szúrások közül kettő érte el a szobatársa mellkasát, melyből egy áthatolt a mellkasfalon. A dulakodásnak a segélykiáltásra a szobába érkező ápolók vetettek véget. A mellkasfalon áthaladó, lég- és vérmellet okozó tüdősérülés közvetlen életveszéllyel járt, amely az idejében alkalmazott műtéti beavatkozás nélkül nagy valószínűséggel a sebesült halálához vezetett volna.

A támadó idült alkoholizmusához társuló szélsőséges megnyilvánulásival jellemezhető személyiségzavarban szenved, mely miatt a cselekménye elkövetésekor a beszámítási képessége enyhe fokban korlátozott volt.

A Heves Megyei Főügyészség fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást kért az emberöési kísérlettel vádolt férfira.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik