Belföld

Fideszes képviselő az őt érintő nyomozásról: Boldog karácsonyt kívánok!

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Kedden számoltunk be arról, hogy különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanújával rendelt el nyomozást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a Kovács Sándor Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei fideszes országgyűlési képviselő birtokán elköltött európai uniós pénzek miatt.

A kormánypárti politikust szerdán tudtuk utolérni, ám nem kívánta kommentálni a hírt. Kérdésünkre, hogy értesült-e a nyomozásról azt közölte:

Én arról értesültem, hogy karácsony közeledik, és önnek, a családjának és a szerkesztőségük minden egyes tagjának áldott, békés, vírusmentes ünnepeket kívánok, és boldog új évet!

Kovács Sándor a jókívánságai tolmácsolása után bontotta a vonalat.

Lapunk szeptember elején tárta fel, hogy a kormánypárti politikus családi birtokán 60 millió forint vissza nem térítendő támogatásból létesültek turisztikai beruházások. Habár az összegeket hivatalosan nem az országgyűlési képviselő kapta, a pénzekből mégis az ő telkén épült vendégház, filagória, turisztikai bemutatóház és „csónakszállás”.

Az európai uniós forrásokból felhúzott épületekről ráadásul nem mondott igazat Kovács, amikor ottjártunkkor azt hangoztatta, semmi köze a turisztikai létesítményekhez, ő csak a telket adta, hogy fia és a felesége által vezetett egyesület birtokában álló cég építkezhessen. Azt állította, hogy a felépítmények a támogatások nyerteseinek tulajdonában vannak, ám azok tulajdoni lapján tulajdonosként csupán Kovács és az édesanyja volt feltüntetve – magyarán hivatalosan ők ketten lettek az uniós beruházások kedvezményezettjei. Ezt cikkünk után – a beruházások elkészülte után öt évvel – módosította a politikus, igaz, ekkorra a NAV már elrendelte a nyomozást.

Az elmúlt években többször előfordult, hogy a karácsony közeledtével politikusok a számukra kínos kérdésekre válasz helyett boldog ünnepeket kívántak. A legemlékezetesebb Orbán Viktor miniszterelnök 2017-es parlamenti válasza, aki korrupciós vádakra reagált így, de Matolcsy György jegybank elnök is az adventről és a bejgliről beszélt lakásügye helyett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik