Belföld

Visszakerült az Index vezetésébe a kirúgott főszerkesztő által kirúgott főszerkesztő-helyettes

Ismét feltűnt az Index impresszumában Balogh Ákos Gergely korábbi főszerkesztő-helyettes neve. Balogh a tartalom- és üzletfejlesztési vezetői posztot kapta meg szinten napra pontosan egy hónappal azután, hogy Szombathy Pál kirúgta. Az akkori főszerkesztő arra hivatkozott az elbocsátásakor, hogy kiderült, Baloghgal eltérő elképzeléseik vannak az Indexről és a főszerkesztő-helyettesek szerepéről.

Csakhogy nem sokkal később az Indexet nevére vette a lap működésére addig is jelentős befolyásolással bíró Indamedia. A tulajdonosváltással egyidejűleg Szombathyt elbocsátották a lapvezetésből. Már akkor hallani lehetett arról, hogy a jobboldali kötődésű Balogh (a Mandiner alapító-főszerkesztője) így visszatérhet az Index vezetésébe.

Szombathy helyét az elmúlt egy hónapban az általa szerződtetett Fekete-Szalóky Zoltán vette át megbízott főszerkesztőként. A Media1 szombaton írta meg, hogy Fekete-Szalóky mellé az eddig a sportrovatot vezető, korábban a Nemzeti Sportnál dolgozó Ilku Miklóst nevezték ki az Index új, megbízott főszerkesztő-helyettesévé. A nyáron felvett főszerkesztő-helyettesi trióból így Kitzinger Szonja maradt meg az eredeti helyén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik