Belföld

Távozik az Index egyik főszerkesztő-helyettese

Megszüntették Balogh Ákos Gergely főszerkesztő-helyettesi megbízatását az Indexnél. Balogh az Azonnalinak megerősítette a hírt, de az okokat nem árulta el.

A Media1 úgy tudja, Balogh Ákos Gergelynek épp a napokban járt volna le a próbaideje, így elbocsátását indokolni hivatalosan nem kellett. Szombathy Pál főszerkesztő annyit mondott:

Az elmúlt három hónapban kiderült, nem egyformán gondolkodunk az Indexről és az Index-főszerkesztő-helyettesek szerepéről. Tárgyalunk vele ugyanakkor további lazább együttműködési formákról.

Balogh Ákos Gergely korábban volt a Fidelitas-lapként indult Ufi (Utolsó figyelmeztetés), az abból kinőtt Reakció, illetve a Mandiner főszerkesztője is, de foglalkozott honlap-üzemeltetéssel is. 2010 és 2014 között az orbanviktor.hu oldalt a cége működtette. Könyvkiadásban is aktív, a Reakció Kiadó Kft. tulajdonosa, így többek között a Máglyatűz című geopolitikai thriller kiadója.

Az Indexnél az elsődleges feladata a szervezetfejlesztés volt, de a portálnál csak részmunkaidőben dolgozott.

Jobbról lép a színre az Index újabb főszerkesztő-helyettese
Balogh Ákos Gergely korábban jobboldali médiumokat vezetett, vállalkozása működtette például az orbanviktor.hu oldalt is. És megvan az új hírigazgató is.

Sztankóczy András, az Index vezérigazgató-helyettese és vezető szerkesztője korábban annyit mondott, hogy Balogh ugyan a Fidesz környékéről indult, de már nem tekinthető politikaközelinek, nem is azért hívták, hogy a politikai irányt ő döntse el, hanem a szervezési tapasztalatai miatt.

Kiemelt kép: Szigetváry Zsolt / MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik