Belföld koronavírus

Tíz percig sem tartott az operatív törzs tájékoztatója

MTI/Balogh Zoltán
MTI/Balogh Zoltán

Kevesebb, mint tíz perc alatt vége lett az operatív törzs csütörtöki sajttájékoztatójának. Először Gál Kristóf felsorolta, hány ember ellen intézkedtek a rendőrök a különféle védelmi szabályok megszegése miatt, majd Galgóczi Ágnes mondta fel a friss járványügyi számokat.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ főosztályvezetője azt mondta, „nagyon biztató” az esetszámok csökkenése. Csütörtökön egyébként annyi új fertőzöttet jelentettek, amennyit az előző két napon összesen.

A járványügyi szakember elmondta, hogy az elmúlt 24 órában Debrecenben, Szegeden, Miskolcon, Kecskeméten, és Budapest XI. kerületében regisztrálták a legtöbb új esetet.

Galgóczi Ágnes azt is elmondta, hogy „már nagyon sokan regisztráltak” a vakcinainfo.gov.hu-n. Péntektől a nyugdíjasok levelet is kapnak, amit kitöltés után ingyen visszaküldhetnek: ez lesz a regisztráció offline verziója.

A regisztráció nem kötelezettség, csak igényfelmérés

– mondta a főosztályvezető.

Az oltás 2021 elején kezdődhet meg: Galgóczi hangsúlyozta, hogy az oltás önkéntes és ingyenes lesz, és kizárólag biztonságos vakcinával történhet.

Gál Kristóf azzal zárta a kurta tájékoztatót, hogy az újságírói kérdésekre már válaszolt Gulyás Gergely a kormányinfón.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik