Belföld

Őrjöngött a munkásokat szándékosan elgázoló mándoki autós

police.hu
police.hu
Immár bilincsben higgad.

Hulladékszállítást végző munkások kértek segítséget a rendőrségtől 2020. december 4-én Mándokon, írja a rendőrségi honlap.

A segélyhívóra tett bejelentésben elmondták, hogy munkájukat végezték, amikor egy autó érkezett, melynek sofőrje kiszállt, egyiküket szidalmazta és bántalmazta.

Az ismeretlen férfi ezután visszaült autójába és elhajtott.

Ám kisvártatva visszatért, és nagy sebességgel, fékezés nélkül a szemétszállító autó mellett álló munkások közé hajtott gépkocsijával. Kettejüket, valamint egy időközben segíteni odaérkezett férfit elgázolt, csupán a hulladékszállító tehergépkocsi sofőrjének sikerült kitérni az útjából.

Az autóban ekkor már ketten ültek. A gázolás után az utas kiszállt, és szitkozódva a földön fekvő, majd menekülő sérültek felé indult.

A munkások egy közeli vegyesboltban kértek menedéket a rendőrök megérkezéséig. Támadóik oda is követték őket, az üzlet belülről lezárt ajtajában állva követelték, hogy jöjjenek ki, és megöléssel fenyegették őket. A kiérkező záhonyi rendőrök az elkövetőket elfogták.

A mentők a sérülteket kórházba vitték, mindannyian könnyű sérüléseket szenvedtek.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki H. B. 38 éves és M. I. 40 éves mándoki lakosokat. H. B.-t őrizetbe vették, bűnsegédi magatartással gyanúsított társa szabadlábon védekezhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik