Belföld

Droggal átitatott rejtvényújságot kért anyjától egy börtönben ülő férfi

police.hu
police.hu

Letartóztatást indítványozott a Komáromi Járási Ügyészség azzal a két nővel szembe, akik külföldről beszerzett új pszichoaktív anyagot terjesztettek, és abból börtönben ülő raboknak is juttattak.

Az egyik nő 2019-2020  év során a büntetés-végrehajtási intézetben fogvatartott élettársa utasítására a külföldről rendelt új pszichoaktív anyagot szlovákiai postákon felvette, majd behozta Magyarországra, és több hazai címre is feladta.

Az egyik címzett az a nő volt, akinek fia szintén börtönben raboskodott. Ez a nő a csomagok kézhezvételét követően az anyagot tovább osztotta, és a fia által megadott címekre, illetve a börtönbe is eljuttatta.

A büntetés-végrehajtási intézetbe való bejuttatás egyik módja volt az, hogy az anyagot orvosi szeszben feloldotta, a fia által megjelölt rejtvényújság oldalszámait beáztatta, majd feladta postán az intézetbe.

A komáromi rendőrök új pszichoaktív anyagot, valamint ilyen anyagot tartalmazó, különböző személyek nevére megcímzett borítékot foglaltak le ettől a nőtől.

A két fogvatartott férfi cellájában a nyomozó hatóság illegálisan tartott mobiltelefont, illetve rejtvényújságokat foglalt le. Az ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett az ügyészség indítványával és bűnismétlés, bizonyítás megnehezítésének a veszélye, valamint a terheltek jelenlétének eljárásban való biztosítása érdekében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik