Belföld

Sorban jelentik fel Bayer régi „pedofil” barátját az ellenzéki pártok

MTI/Szigetváry Zsolt
MTI/Szigetváry Zsolt

A Jobbik, valamint Szél Bernadettel együtt a Momentum is a hatóságokhoz fordul Bayer Zsolt csütörtök esti szavai miatt.

Bayer Hír TV-s műsorában hosszan foglalkozott Szájer József váratlan és gyors lemondásának hátterével, és a politikus belső körökben nyílt titokként kezelt szexuális beállítottságával. A műsorvezető azt állította, már 30 éve tudják, hogy Szájernek „ezzel a rettenetes démonnal” kell küzdenie. A Szájerről szóló beszélgetés közben azonban egy másik „régi barátról és harcostársról” is szó esett. Bayer róla azt mondta, hogy két évtizede egy hosszú közös autóút folyamán, csak nehezen vallotta be neki, hogy „homokos”, de két évvel később már könnyeden mesélte, hogy azért szeret Thaiföldre járni, mert ott „kisfiúk is rendelkezésre állnak”.

A műsorban Bayer nevet nem említett, ám pénteken délelőtt a megjelent cikkek miatt a Facebook-oldalán visszatért az ügyre, és azt írta: nem fideszes politikusról, hanem egy régi barátról beszélt, akit időközben a Pesti Srácok a Magyar Hang jelenlegi, a Magyar Nemzet egykori újságírójaként azonosított.

Az ellenzéki pártok ezt megelőzően, a műsorban használt harcostárs kifejezés alapján Fidesz-közeli személyt gyanítva kezdeményezték a szexuális bűncselekmény gyanújának kivizsgálását.

Úgy tűnik, nem volt elég a Szájer-ügy: Orbánék pedofil botrányokat tussoltak el!

– írta a Jobbik. Közleményük szerint nem tűrik tovább a „fideszes álkeresztény szemfényvesztést és a bűnpártolást”, ezért haladéktalanul feljelentést tesznek ismeretlen tettes ellen, és számítanak Bayer tanúkénti meghallgatására.

A Momentum az ügyben elsőként megszólaló Szél Bernadettel együtt fordul a hatóságokhoz szexuális erőszak és pedofília gyanújával. Orosz Anna, a Momentum alelnöke közölte:

a Fidesz minden nap azt bizonyítja, hogy nemcsak alkalmatlanok, hanem álszentek és képmutatók is – ma pedig új szintre kerültek, mert kiderült, hogy bűnözők is. Bayer Zsolt bizonyította ezt, aki 20 éve tudja egy barátjáról, harcostársáról, hogy pedofil, hogy Thaiföldre jár gyermekeket molesztálni, bántalmazni. És 20 éve nem tesz semmit.

A momentumos politikus Orbán Viktornak is címezte mondandóját. Arra szólította fel a miniszterelnököt, hogy tegyen rendet, és derítse ki, hogy a magyar kormány tagjai közül ki zsarolható szexuális bűncselekmények elkövetése miatt.

A Demokratikus Koalíció is a kormánytól vár azonnali válaszokat: „hány drogost, pedofilt és hasonló kétes figurát bújtatnak még a soraik között?”

Gyurcsány Ferenc pártja arra emlékeztetett, hogy a  Fidesz korábban megpróbálta eltitkolni, hogy perui nagykövet, Kaleta Gábor pedofil felvételeket tárolt a számítógépén, és azt is, hogy Borkai Zsolt volt győri polgármester horvátországi luxusjachtokon orgiázott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik