Belföld koronavírus

Kiborult egy vidéki kórház orvosa, miközben egy elhunyt covidos beteg hozzátartozóival beszélt

Emelt hangnemben emlékeztette egy koronavírus-fertőzésben elhunyt beteg hozzátartozóit egy vidéki kórház orvosa, hogy a kollégái a teljesítőképességük határán dolgoznak.

Az indulatos szóváltásra az intézmény kapujában került sor, ahol a több elhalálozott beteg rokonai vártak arra, hogy megkaphassák hozzátartozóik hátrahagyott kórházi tárgyait. Az esetről készült felvételt a Telex tette közzé.

„…Elnézést, hogy nem tudtak közben telefonálni, ezt megértem. De nem tudok mást mondani, mint hogy mi igyekszünk. Nincs elég ember. A mi dolgozóink is kidőlnek, a mi dolgozóink is megbetegednek. Van, aki a havi munkaidőkeretét már tizedikén letudja, mert annyira sokat dolgoznak…”

– hangoztatta az orvos.

A felvételt egy 42 éves nő készítette, aki maga is közel három órát várt a kórház előtt arra, hogy átvehesse elhunyt édesanyja személyes holmijait. A nő szerint az orvosban azután pattant el valami, amikor az egyik hozzátartozó félreértette, és azzal gyanúsította meg, hogy az édesapját idő előtt vették le a lélegeztetőgépről.

A lap azt nem közölte, hogy hol készült a felvétel, inkább arra akarták felhívni a figyelmet, hogy a koronavírus-járávány a végsőkig leterhelte az egészségügyi rendszert és az orvosokat, ám arról, hogy mi folyik a kórházak falai között mégis keveset tudhat a nyilvánosság, mert a sajtót ugyanis nem engedik be az intézményekbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik