Belföld

Török Gábor: Az újabb szexbotrány hatalmas csapás a Fidesznek

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
A politológus szerint a Szájer-ügy elbizonytalaníthatja a szavazókat.

Török Gábor Facebook oldalán reagált arra, hogy Szájer József lebukott egy brüsszeli orgián. A politológus szerint senki sem vitatja, hogy az újabb szexbotrány hatalmas csapás a Fidesznek.

Számtalan tekintetben: egy értékes politikus elvesztése miatt, a hitelességen esett csorba miatt, a nemzetközi visszhangok és következmények okán, egy gondosan építgetett téma »sérülése« miatt és persze kommunikációs nehézségek miatt is (lásd »brüsszelezés« új értelmezése), hogy csak párat említsek.

Az ellenzéki szavazók nyilván jól szórakoznak, de ettől nem lesznek többen – írta az elemző, aki szerint az lesz a  legérdekesebb, miként reagálnak rá a (potenciális) fideszes szavazók.

Különösen azok, akik nem »minden körülmények között« szavaznak a Fideszre, és egy ilyen helyzetben időlegesen vagy tartósan kiábrándulhatnak, elbizonytalanodhatnak.

Török Gábor úgy véli, most elsősorban őket érdemes figyelni, és biztos is benne, hogy a következő napokban-hetekben a Fidesz is ezt fogja kutatni ezerrel.

Kapcsolódó
Szájer-ügy: konteók, nemzetbiztonsági kérdések
A nemzetbiztonsági bizottság jobbikos elnöke hibás elméletnek tartja, hogy titkosszolgálat robbantotta ki a botrányt az uniós vétó miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik