Belföld

MSZP: hússzorosan világítsák át a Jobbikot

Lendvai Ildikó Vona Gábornak felkínált egy zakót a pénteki ülésre.

Az MSZP azt kéri Sólyom Lászlótól, hogy legyen következetes és ha Vona Gábor a parlament pénteki alakuló ülésén mégis egy betiltott, jogsértő szervezet ruhájára emlékeztető öltözetben jelenik meg, ne kezdje meg az ülést.

Lendvai Ildikó, az MSZP leköszönő elnöke azt mondta: levélben fordulnak a Fideszhez, hogy Horváth János korelnök és Schmitt Pál, az Országgyűlés leendő elnöke gondoskodjon az alkotmányosságról, a törvényesség betartásáról: ne folytassák az ülést, amíg a parlamenti pártok “akaratlanul asszisztálnak” a törvénytelenséghez.

A “gárdamellény” nem egyszerű ruhadarab, hanem jelkép – folytatta -, azzal, hogy azt üzeni: Vona Gábor és pártja nem tiszteli azt a társadalmat, amelytől felhatalmazást kapott és azt a jogrendet sem, amelynek alakítására kapta ezt a felhatalmazást.

A leköszönő pártelnök személyesen Vona Gáborhoz szólva azt mondta: nem az utcán van a kukagyújtogató barátai között, hanem a magyar Parlament épületében, és nem a Kuruc.info szerkesztőségéből figyeli a közéletet. Leszögezte: ennek cezúrának kell lennie a Jobbik életében.

Lendvai Ildikó szerint, ha gond lenne Vona Gábor ruhatárában, akkor szívesen felkínálnak neki egy zakót. A pártelnök a mellé felállított ruhafogasra mutatott, amelyen egy sötétzakó függött.

Az MSZP azt kéri a polgári nemzetbiztonsági szolgálatoktól, hogy “hússzoros” alapossággal végezzék el a nemzetbiztonsági bizottság elnöki posztjára és tagjának delegálandó jobbikos politikusok “C”-típusú átvilágítását, és ha van, jelezzék a “nemzetbiztonsági kockázatot”.

“Kérjük, sőt követeljük, hogy mindenki tegye a dolgát”: a szolgálatok jelezzék, ha a jobbikos jelöltek bármilyen kapcsolatban állnának a magyar gárdával, annak finanszírozásával, pártolói körével.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik