Belföld

Tízmilliárdos tendert nyert Mészáros Lőrinc Gödön

Közel 10 milliárd forintos projektet nyert el az Opus érdekeltségi körébe tartozó Mészáros és Mészáros Kft. konzorciumban, ezúttal a gödi ipari fejlesztési terület vízközmű hálózatának fejlesztésére – írja a portfolio.hu.

A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó vállalkozás az EuroAszfalt Építő és Szolgáltató Kft.-vel 98,5, illetve 1,5 százalékban megosztott konzorciumban elnyerte az NFP Nemzeti Fejlesztési programiroda Nonprofit Kft. által kiírt, „Gödi ipari-innovációs fejlesztési terület víziközmű hálózatok infrastruktúrafejlesztése” projektet. A döntést Balogh Csaba, Göd momentumos polgármestere is kommentálta a Facebook-on, mielőbbi tájékoztatást kérve.

Nem ez az első kormányközeli hír ebből az évből Gödről. Arról, hogy miképp vonta el Gödtől ezt az ipari parkot a kormány, és hogy ez milyen adókieséssel járt, korábban írtunk már:

Kapcsolódó
A polgármester veszélyes anyagokról akart információt, mire elvették a várostól az ipari parkot és a milliárdos adóbevételt
Az Alkotmánybírósághoz fordul Göd ellenzéki polgármestere, amiért az állam a veszélyhelyzetre hivatkozva elvette a település útjait és a Samsung-gyártól származó milliárdos adóbevételét. A kormány nem először próbálkozik a helyi önkormányzatok visszaszorításával és a befektetések hasznának besöprésével sem, de most minden eddiginél tovább ment.

Kiemelt kép: Bielik István /24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik