Belföld

Sokkal súlyosabb büntetést kérnek M. Richárdra

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu
A Dózsa György úti gázoló letartóztatását is kéri az ügyészség.

A Dózsa György úti balesetben két ember meghalt, az ügyészség mindkét sofőr ellen halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat, a bíróság szeptemberben bűnösnek is mondta ki őket. Az ítélet ellen a vádlottak és védőik is fellebbeztek, de az ügyészség ezt nem tartja alaposnak – emlékeztetett a Fővárosi Főügyészség.

Mint írták, a másodfokú ügyészség egyetért azzal, hogy a gyorhajtó M. Richárdot le kell tartóztatni, büntetését jelentősen súlyosítani kell. Korábban az ügyészség indítványozta a férfi letartóztatását, de ezt a bíróság elutasította, bűnügyi felügyeletét megszüntette, ami ellen az ügyészség fellebbezett, amit most a Fővárosi Főügyészség is fenntartott.

Mint írták, M. Richárd letartóztatását erősíti, hogy ellene az ítélet után vádat emelt a Központi Nyomozó Főügyészség, és újabb engedély nélküli vezetés miatt is szabálysértési eljárás indult ellene.

M. Richárd egy luxusautó volánja mögött bukott le, pedig örökre eltiltották a vezetéstől
Egy német rendszámú Mercedesből szállt ki a férfi, az igazoltatás után pedig lezárta a kocsiját, és gyalog elhagyta a helyszínt. Ezt mutatta ki nála a szonda.

A másodfokú ügyészség szerint a közúti veszélyeztetésben is indokolt a bűnösség megállapítása, emellett

a kiszabott büntetés nem felel meg az egyéni megelőzésnek és a társadalom felé sem képviseli eléggé azt az üzenetet, hogy tartózkodni kell a járművezetés szabályainak megszegésétől. Ezért a büntetés jelentős súlyosítása indokolt.

Az ügyészség a védelmi fellebbezéseket nem tartja alaposnak. Az ügyben a kényszerintézkedésről, a bűnösség és a büntetés kérdéséről a másodfokú döntést a Fővárosi Törvényszék hozza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik