Belföld

Nagykanizsán kirabolták az illegális pénzváltót

police.hu
police.hu
Csoportosan elkövetett rablás a vád. A sértett ellen jogosulatlan pénzügyi tevékenység miatt nyomoznak.

Egy budapesti férfi a médiából tudta meg, hogy Nagykanizsán az illegális pénzváltótól mintegy 65 millió forintot és valutát foglaltak le. A tudósítást és a fényképeket letöltötte mobiltelefonjára, majd  baracskai és nagykanizsai barátjánák felvetette, hogy „csinálják meg a pénzváltót”.

A kanizsai férfi ismerte a sértettet, szokásait, tudta, hogy mindig tart magánál sok készpénzt. A három barát megállapodott abban, hogy akár erőszakkal is, de elveszik a sértett pénzét. 2019. július 10-én előzetes terepszemlét tartottak, megbeszélték a részleteket, a kanizsai kapcsolat kapott egy „munkástelefont”, hogy a rablás alatt azt használja. Július 24-én este telefonon egyeztettek a részletekről, másnap pedig akcióba léptek.

Nagykanizsán egy parkolóban találkoztak. Amikor a pénzváltó az autójából kiszállt, nála volt 10 millió forint, illetve 4 500 euró és 25 000 horvát kuna több mint 12,5  millió forint értékben. A pesti és baracskai férfi utána eredt. A pesti férfi egy maroklőfegyvernek látszó tárgyat viselve derekán, kezében bilinccsel azt kiabálta, hogy „rendőrség”. Nála volt egy jelvényes igazolvány is.

Amikor a sértett menekülni próbált, egyikük két kézzel átkarolta a nyakát, fojtófogást alkalmazott, bevonszolta egy kapualjba. A pénzváltó küzdött, kiszabadult és elmenekült, de a pénz a rablóké lett, amit még aznap délután Budapesten elosztottak, majd jelentős költekezésbe kezdtek. A sértett a támadás során 8 napon belül gyógyuló térdzúzódásokat szenvedett. Precíz rendőri munkával elfogták a tökéletesnek szánt bűntényt elkövetőit, a Zala Megyei Főügyészség a három férfi ellen csoportosan elkövetett rablás miatt emelt vádat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik