Belföld

Kisfaludy-pénzek: 60 milliós támogatást kapott a falu polgármestere

Közel 60 millió forint vissza nem térítendő állami támogatásnak örülhet a Tolna megyei Györköny falu polgármestere, aki rendezvényteremmel és plusz szobákkal bővíthette közpénzből a panzióját – írja az mfor.hu.

A Kisfaludy-pályázatok 2019-es nyertesei között találta meg a gazdasági portál a Braun-Bősz Pincészet Szolgáltató Kft.-t, amely 59,9 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást kapott a Wien&Schlaf Panzió felújítására és kapacitásbővítésére. Ez azért érdekes, mert a társaság egyik tulajdonosa Braun Zoltán, a paksi járásban található, és mindössze ezer lakosú Györköny falu független polgármestere.

A pályázatból a panzióba plusz két szobát építettek, így 12-ről 16 ágyra nőtt a férőhelyek száma.

Nemcsak Braun az egyetlen polgármester, aki Kisfaludy-támogatásnak örülhetett. A 2020-as nyertesei között szerepel a MEGYERVAD Vadgazdálkodási, Mezőgazdasági és Kereskedelmi Kft.-t, amely a Verbói vendégház fejlesztésére kapott 5 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást. cég Nógrádmegyer független polgármestere, Verbói Gábor és családja tulajdonában van, ügyvezetője a polgármester felesége.

A Kisfaludy-támogatások nyerteseiről mi is több alkalommal írtunk már:

Fű alatt osztja az adófizetői százmilliókat a Magyar Turisztikai Ügynökség
Egyedi döntésekre hivatkozva, nyilvánosan meghirdetett pályázati felhívás nélkül kap pénzt Zoób Kati divattervező, Balatonboglár fideszes önkormányzata vagy éppen egy nagyvállalkozó Kis-Balaton melletti kalandparkja. A Tiborcz István volt üzlettársához köthető bodajki kastély is az eddig titkolt közpénzcsap révén újulhat meg.

Képünk illusztráció: MTI/Varga György

Ajánlott videó

Olvasói sztorik