Belföld

Aljas bosszút állt az igazgatón egy intézetis lány, amiért áthelyezte a barátját

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés miatt emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészség azzal a 17 éves lánnyal szemben, aki egy Somogy megyei gyermekotthonban úgy állt bosszút az intézményvezetőn, hogy az irodája ajtaja elé étkezési olajat öntött, amin az igazgató elcsúszott és megütötte magát.

A több éve intézetben lakó lány azért haragudott az otthon vezetőjére, mert a barátját egy másik gyermekotthonba helyeztette át. A lány durva bosszút eszelt ki aznapra, amikor ténylegesen átszállították a fiút. Félig megtöltött egy bögrét étolajjal, majd azzal az igazgató irodájához ment.

A lány  az iroda ajtajánál lévő lábtörlő alá öntötte az olajat, majd megigazította, hogy ne látszódjon az alatta lévő csúszós folyadék. Az igazgató lába alól kicsúszott a lábtörlő, amikor kijött, s a jobb oldalára esett. Az intézményvezető az esés következtében nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség fiatalkorúak fogházában végrehajtandó szabadságvesztést kért a lányra azzal, hogy annak végrehajtását a Fonyódi Járásbíróság próbaidőre függessze fel.

Kiemelt kép: ügyészség

Ajánlott videó

Olvasói sztorik