Belföld

Tinibanda terrorja a Széll Kálmán tér környékén

Egy névtelenséget kérő sztárséf gyerekére támadtak rá néhány hete.

A Blikk szerint a fiú a Széll Kálmán tér felé sétált, hogy találkozzon a barátaival. Az ismeretlen kamaszok először csak sértegették, majd ütni kezdték. Azért nem lett nagyobb baja, mert gyakorlottan tudta védeni magát, egy ismeretlen járókelő gyorsan hívta a rendőrséget.

A fiatalok elmenekültek, de egyiküket sikerült visszatartani, őt a rendőrök elfogták. A sztárséf feljelentést tett a rendőrségen, de gyermeke védelme érdekében nem akar a nyilvánosság elé állni. A nyomozók vizsgálják az ügyet, a lap úgy tudja, a térfigyelő kamerák felvételeit is elemzik.

A Blikk megkeresésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság közölte, hogy „csoportosan elkövetett garázdaság bűntettének gyanúja miatt indult eljárás, egy főt hallgattak ki gyanúsítottként”.

A lap szerint a Széll Kálmán téren és környékén az utóbbi időben egy fiatalokból álló csoport több hasonló támadást hajtott végre. Tavaly nyáron a Széll Kálmán téren két középiskolás fiút egy háromfős banda támadott meg. Egyikük  súlyosan, társa könnyebben sérült meg. A rendőrök azonosították a bandát. A legfiatalabb ellen nem indult eljárás, a másik kettő szabadlábon védekezik.

Gyerekbanda garázdálkodott a Széll Kálmán téren
A II. kerületi rendőrök elfogták őket. Már szabadlábon védekeznek, társuk ellen nem indult eljárás, mert 13 éves.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik