Belföld

Gyerekbanda garázdálkodott a Széll Kálmán téren

A II. kerületi rendőrök elfogták őket. Már szabadlábon védekeznek, társuk ellen nem indult eljárás, mert 13 éves.

Augusztus 31-én délután támadtak meg két középiskolás fiút a Széll Kálmán téren. A háromfős társaság beléjük kötött, ököllel többször megütötték, megrugdosták őket, az egyik támadó egy kést is elővett – tudatta a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A két iskolás egy gyorsétteremben kért segítséget.

Az egyik fiú súlyosan, társa könnyebben sérült meg.

Ekkor még nem értesítették a rendőrséget, de az egyik fiatal este édesapjával feljelentést tett a II. kerületi Rendőrkapitányságon.  Átadták a fotókat, amiket a fiú készített támadóikról. A rendőrök azonosították a három feltételezett elkövetőt: egy 15 és 13 éves testvérpárt és 14 éves barátjukat.

A 15 éves fiút szeptember 17-én lakásán elfogták. Testvére ellen nem indult eljárás, mert 13 éves, azaz gyermekkorú. Társuk édesanyjával jelentkezett a rendőrségen. A II. kerületi kapitányság súlyos testi sértés megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a 15 éves és a 14 éves fiú ellen, mindketten szabadlábon védekeznek.

Néhány órával korábban Szalai Kriszta színésznő a Facebook-oldalán osztott meg egy ehhez kísértetiesen hasonló történetet. Az éppen a II. kerületben induló képviselőjelölt egy édesapa beszámolója alapján azonban egy hatfős bandáról írt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik