Belföld

Négy évre ítélték a nem fizető albérlőjét felgyújtó férfit

Négy év börtönre ítélte a Budapest Környéki Törvényszék azt a férfit, aki benzinnel lelocsolta, majd meggyújtotta az albérlőjét

A rokkantnyugdíjas, alkalmi munkákból élő, italozó életmódot folytató férfi a biatorbágyi telkén lévő egyik házban lakott. Az ott lévő másikba pedig megállapodásuk alapján beköltözött a sértett, aki ezért heti tízezer forintot fizetett. Amikor a sértett nem tudott fizetni, a férfi ház körüli munkákat végeztetett vele.

A bérlő szintén alkalmi munkákból élt és alkoholizált. A főbérlő egyszer szekercével mellkason ütötte albérlőjét, aki hallván, hogy a másik pénzt kér, azt mondta, hogy „kell a vodkára”. A bérlő akkor is nyolc napon túl gyógyuló mellkasi sérülést szenvedett.

Tavaly áprilisban a főbérlő dühében benzint locsolt az ágyban fekvő albérlő ruhájára, és meggyújtotta. A sértettnek sikerült eloltania a tüzet, de nyolc napon túl gyógyuló égési sérüléseket szenvedett. A bíróság négy év börtönre ítélte az elkövetőt. Az elsőfokú döntés ellen az ügyész, a vádlott és védője is fellebbezett, így az nem jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik