Belföld

Valótlanul állította a Pesti Srácok, hogy mozgássérült-kártyával parkolt a jobbikos polgármester

A napokban emelkedett jogerőre az a bírósági ítélet, amelyben a Fővárosi Törvényszék elmarasztalta a Pesti Srácok hírportált egy Budai Lórántról írt cikkük miatt – derült ki a polgármester közleményéből. Az írásban azt állították Jászberény jobbikos polgármesteréről, hogy jogosulatlanul használt egy fogyatékos férfi nevére vásárolt autót, és hogy mozgássérült-kártya jogosulatlan használatával rokkantaknak fenntartott helyen parkolt.

A bíróság megállapította, hogy a kormánypárti portál valótlanságokat állított, ezért bocsánatkérésre kötelezték a Pesti Srácokat. Az ítélet jogerőre emelkedett, mert nem fellebbeztek ellene.

Ismét bebizonyosodott, hogy a jászberényi városvezetés Fidesz-frakciója nem tud belenyugodni a tavaly ősszel elszenvedett választási vereségbe

– értékelte a helyzetet Budai Lóránt, aki tavaly kétszer is megverte a fideszes polgármesterjelöltet, miután kormánypárti kifogások miatt megismételték a voksolást.

Kiemelt kép: Huth Gergely, a Pestisrácok.hu főszerkesztője (j) átveszi a Csengery Antal-díjat Tarlós István főpolgármestertől a Városházán 2019. március 14-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik