Belföld

14 évet kértek arra a budapesti férfire, aki egész álló nap verte a párját

Tizennégy év fegyházat kért a Fővárosi Főügyészség arra a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölési kísérlettel vádolt budapesti férfire, aki idén márciusban brutálisan összeverte az élettársát.

A 33 éves férfi és élettársa kapcsolata tavaly év végére megromlott. A férfi és a nő idén március elején együtt italozott, amikor szóváltásba keveredtek, és a férfi többször is megütötte a nőt. A nő a segélyhívón keresztül segítséget kért, a vonal azonban megszakadt és a segélyhívó munkatársa utána már hiába hívta vissza a nőt, nem érte el.

A férfi egész nap, elhúzódóan bántalmazta élettársát, a délután végén a szomszédok a lakásból hallottak alapján értesítették a ház gondnokát és biztonsági őrét. Az őr rendőri segítséget hívott, akik intézkedtek, s elfogták a férfit.

A nő életét megmentették, azonban súlyos egészségromlást és maradandó fogyatékosságot szenvedett. A Fővárosi Főügyészség 14 év fegyházat kért a letartóztatásban lévő férfira arra az esetre, ha már az előkészületi ülésen beismeri a tettét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról is.

A főügyészség felhívja a figyelmet, hogy a járvány okozta fokozott idegi megterhelés és a hosszabb összezártság növeli a családon belüli erőszak kockázatát.

Kiemelt kép: police.hu/ illusztráció

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik