Belföld koronavírus

A MÁV-csoportnál mindenhol kötelező a maszk

A járműveken kívül a MÁV, a HÉV és Volánbusz állomásain, megállóhelyein is kötelező a maszk az utasoknak.

A járványügyi helyzet miatt szerdától általános maszkhordási kötelezettség lép életbe a MÁV-csoportnál. Mint írták, a döntés kiterjed a MÁV, a HÉV és Volánbusz állomásaira, megállóhelyeire.

Mostantól nemcsak a zárt utasforgalmi helyiségekben, hanem az állomások és megállóhelyek teljes területén maszkot kell viselniük az utasoknak.

A megjelent kormányrendelet kimondja, a maszkviselés eddig bevezetett szabályai továbbra is érvényesek, így a hatévesnél fiatalabbak kivételével mindenki köteles orrát, száját folyamatosan elfedni maszkkal a tömegközlekedési eszközön és  minden olyan helyiségben, ahol utasok várakoznak.

A szabályszegő utasra – ha felszólításra sem működik együtt – 8 ezer forintos pótdíjat szabhatnak ki, kizárhatják az utazásból, ha  ellenszegül a személyzet rendőri segítséget kérhet, hogy a renitens utassal szemben intézkedjen és feljelenést tegyen.

A közlekedési szolgáltatók továbbra is arra kérik utasaikat, hogy tartsák be a közegészségügyi előírásokat, a sorban állás és személyes érintkezések csökkentése érdekében pedig részesítsék előnyben az elektronikus jegy- és bérletvásárlási lehetőségeket.

Kép: MÁV-csoport

Ajánlott videó

Olvasói sztorik