Belföld

Ismét letöltendőt kapott a zuglói kokainos gázoló

Ismét letöltendő szabadságvesztésre ítélte a bíróság azt a fiatal nőt, aki 2016 novemberében bekokainozva fékezés nélkül halálra gázolt egy 85 éves férfit, majd segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről, s elment műszempillát csináltatni magának egy kozmetikai szalonba. A nőt ezúttal 1 év 2 hónap fogházra ítélték bódult járművezetés miatt.

T. Klára Petrát 5 és fél év börtönre ítélte tavaly december közepén jogerősen a Fővárosi Törvényszék bódult állapotban elkövetett járművezetés és segítségnyújtás elmulasztása miatt, emellett véglegesen eltiltották a vezetéstől.

A tényállás szerint a nő fékezés, lassítás és segítségnyújtás nélkül továbbhajtott miután elgázolta az idős férfit. A tényállás tartalmazza azt is, hogy a nő fél évvel a tragédia előtt is kokain befolyása alatt vezette kocsiját a IV. kerületben, a kábítószer hatására vezetés közben rosszul lett, autójával kiállt a forgalomból, és a vezetőülésben elaludt.

Öt és fél évet kapott a kokainos zuglói gázoló
Örökre eltiltották a vezetéstől.

T. Klára Petrát tavaly szeptember elején ismét drogos vezetésen érték a Pillangó utcánál egy közúti ellenőrzés során. A végleges szakértői vélemények szerint a fiatal nő kokaint, valamint marihuánát is fogyasztott az újabb lebukása során, de a kocsijában is találtak némi amfetamint.

A fiatal nő először tagadta a rendőrségen a bűncselekmény elkövetést, de a mostani bírósági előkészületi ülésen már beismerte a bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról is. A bíróság 1 év 2 hónap fogházra, és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte T. Klára Petrát bódult állapotban elkövetett járművezetés és kábítószer birtoklása miatt. Emellett örökre eltiltották a járművezetéstől is.

Az ügyész tudomásul vette a döntést, de a nő és védője enyhítésért fellebbezett, így az nem jogerős.

„Ilyen embertől egy forint sem kell” – üzente a kokainos gázolónak az áldozat családja
T. Klára Petra pszichiátriai kezelés alatt áll, az ügyész hét évre fegyházba küldené.

Kiemelt kép: Mihádák Zoltán / MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik