Belföld

Öt és fél évet kapott a kokainos zuglói gázoló

Öt és fél évet kapott az a nő, aki 2016 novemberében halálra gázolt egy 85 éves férfit Zuglóban. A fiatal üzletasszony segítségnyújtás nélkül elhajtott, egy kozmetikába ment műszempillát csináltatni, a szalonban tartóztatták le. A bíróság örökre eltiltotta a vezetéstől.

A 26 éves nőt halált okozó bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntette, valamint segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt állították bíróság elé.

A vád szerint semmi nem gátolta a nőt abban, hogy észrevegye a járdáról az úttestre lépő gyalogost. A nő azonban nem észlelte a kokain hatása miatt és fékezés nélkül elütötte.

A baleset után a nő segítségnyújtás, illetve a mentők és rendőrök értesítése nélkül elhagyta a helyszínt. A baleset során elszenvedett sérülései miatt az időskorú férfi a helyszínen életét vesztette.

A nő végig tagadta, hogy kokaint fogyasztott volna a baleset előtt, viszont azt elismerte, hogy utána két csík kokaint felszívott a szépségszalonban, emiatt volt kimutatható a drog a szervezetében.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság a mai napon megtartott tárgyaláson a váddal egyezően bűnösnek mondta ki a vádlottat, és őt 5 év 6 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre, 6 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint örökre eltiltotta a vezetéstől.

A Bors beszámolója szerint a T. Klára Petra az utolsó szó jogán azt mondta, hogy nagyon sajnálja a történeteket és ha tehetné visszaforgatná az időt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik