Belföld

DK: Gyurcsány szürreális pert nyert az Origo ellen

A bíróság első fokon úgy döntött, a portálnak közölnie kell, hazudott Gyurcsány, Alföldi és Karácsony titkos találkozójáról.

Minden idők egyik legszürreálisabb sajtóperét nyerte meg első fokon Gyurcsány Ferenc az Origo ellen – közölte a DK. A párt felidézte, a hírportál korábban a Színművészeti Egyetem ügyével kapcsolatban azt állította, a pártelnök, Karácsony Gergely és Alföldi Róbert „titkos tárgyalásokat” folytattak, lázították a színművészetis diákokat, valójában ők állnak az SZFE-s tüntetések hátterében is.

A Fővárosi Törvényszék ítélete szerint az Origónak helyreigazítást kell közzétennie, közölnie kell, hogy hazudott Gyurcsány Ferencről és a titkos találkozó meg sem történt.

A Demokratikus Koalíció szerint sokat elárul a jelenlegi rezsimről, hogy a kormányszócsőként funkcionáló híroldalak ilyen nevetséges állításokkal próbálják felkelteni olvasóik figyelmét.

Mint írták, összeesküvéseket rettegő diktátorok szoktak vizionálni, bár legalább világosan látszik, mennyire vehetőek komolyan a propagandalapok, amelyek „Orbánék hazugságait gyártják és terjesztik”.

Korábban Karácsony Gergely főpolgármester szintén azt közölte, hogy nem vett részt semmiféle egyeztetésen az SZFE ügyében, sem politikusokkal, sem másokkal, Gyurcsány Ferenc pedig jelezte, nem ő, hanem az egész világ áll a színművészetis diákok mozgalma mögött.

Gyurcsány: Nem én állok a színművészetis diákok mögött, hanem a világ
A DK elnöke szerint az Orbán-kormány nem keresztény, nem nemzeti, nem humanista.

Kiemelt kép: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik