Közélet

Gyurcsány: Nem én állok a színművészetis diákok mögött, hanem a világ

A DK elnöke szerint az Orbán-kormány nem keresztény, nem nemzeti, nem humanista.

Nem én állok a színművészetis diákok mozgalma mögött. Egy egész világ áll mögöttük. Annak persze tagja vagyok.

Így kommentálta közösségi oldalán Gyurcsány Ferenc a hallgatók tiltakozását, a színművészetis blokádot. Szerinte a fiatalok először magukért, egyetemükért, a szabadságért, a függetlenségéért álltak ki,

de mára ez sokkal több lett. Ma az SZFE autonómiájáért folytatott küzdelem az egész ország szabadságvágyát példázza.

Elég volt!

Elég volt az őrületből, a térfoglalásból, a megalázásból. Elég a nemzetinek hazudott erőszak kultúrából, a haza, az emberek millióinak meggyalázásából.

A Demokratikus Koalíció elnöke úgy vélte, ha az egyetemisták jól teszik dolgukat, akkor példát, erőt mutatnak mindenkinek, hogy nem kell tűrni, hogy van remény, hogy nemcsak az egyetem, hanem a haza, a szabad Magyarország is fontos.

Legyenek áldottak!
Legyenek erősek!
Legyenek bölcsek!

Felgyorsított videón mutatjuk, valójában milyen hosszú volt az élőlánc az SZFE-ért
Ezrek vettek részt a Színház- és Filmművészeti Egyetem mellett tartott látványos tüntetésen.

Előző bejegyzésében Gyurcsány Ferenc arról írt, hogy szerinte az Orbán-kormány nem keresztény és nem nemzeti.

Tetszhet-e Istennek, hogy a tiszteletére hatalmas templomokat építenek, teremtményét, az embert mégis a szabad ég alá űzik házából?

Tetszhet-e Istennek, hogy teremtményére, az állatokra vadászóknak milliárdokat adnak, miközben gyermekektől vonják meg az ételt, a tudást, az iskolát?

Tetszhet-e Istennek, hogy teremtményei egy része császárok gazdagságával vetekedve él, magánrepülővel utazik, jachton nyaral, míg más emberek naponta nélkülöznek?

Szerinte nem nemzeti-keresztény politika, ha egy kormány a nemzetet azonosítja az állammal, akaratát a nemzet akarataként ráerőszakolja az emberekre. A DK elnöke közös felelősségnek tartja, hogy az általa bűnözőnek nevezett kormányt leváltsa egy humanista, nemzeti.

Kiemelt kép: Marjai János/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik