Belföld

Jogerősen öt évet kapott a pécsi kisfiút zsaroló férfi

Öt év fegyházra enyhítette a Pécsi Törvényszék annak a rablás kísérlete és zsarolások miatt korábban 6 év 8 hónapra ítélt férfinak a büntetését, aki két évvel ezelőtt elszedte egy kisfiú pénzét Pécsen.

A férfi megszólított egy gyermekkorú fiút a Kertvárosban azzal, hogy adjon neki pénzt, mert csak így tud hazautazni a beteg édesanyjához. A férfi folyamatosan kísérte és mivel a gyerek nem adott neki pénzt, azzal fenyegette, hogy korábban börtönben ült rablásért, és korábban történt egy eset, amikor egy férfi nem akart adni neki cigarettát, ezért elvette tőle.

Eközben folyamatosan, félelemkeltően gesztikulált a kisfiú felé. A gyerek a fenyegetés hatására mondta a férfinak, hogy patikába megy, majd a nála lévő pénzből a visszajárót neki adja. A patika nem volt nyitva, így a férfi a gyereknél lévő ötezres bankjegyet kérte el azzal, hogy a felét a nála lévő pénzből visszaadja.

A kisfiú a fenyegetés hatására átadta a pénzt, majd valamennyi pénzt visszakapott a férfitól, amit félelmében meg sem mert számolni. A férfi tovább követte a gyereket, akitől további ezer forintot kért vissza abból, amit ő adott. A gyerek a fenyegetések hatására átadta azt, így nála ténylegesen 945 forint maradt.

A vádlott egy középiskolás fiút is megzsarolt. Folyamatosan kísérte, de ő kérései ellenére sem adott neki pénzt. Ekkor a férfi közölte vele, hogy 72 órás őrizetből szabadult, mert megvert négy gyereket, akik szintén nem adtak neki pénzt. A gyerek a fenyegetések hatására felajánlotta a férfinak, hogy megveszi neki a vonatjegyet, amire kérte a pénzt, de ő erre azt felelte, hogy milyen módon bántalmazott már gyerekeket korábban azért, hogy pénzt szerezzen. Ekkor a fiú menekülésképpen bement egy dohányboltba, és értesítette a rendőrséget. Az ítélet jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik