Belföld

Rendeződhet a soroksári hajléktalanügy, a polgármester ajánlatára várnak

Kártalaníthatja a Soroksári Önkormányzat az Utcáról Lakásba! Egyesületet, közölte a szervezet a Facebookon.

Mint arról korábban a 24.hu beszámolt, a Fidesz által támogatott Bese Ferenc polgármester elérte, hogy ne építhessen a saját telkére lakásokat egy lakásszegénységben élőket segítő egyesület. Azt mondja, ő így küzd a hajléktalanság ellen. Pedig néhány utcával odébb már beilleszkedett egy korábban utcán élő pár, akiknek soha nem lett volna otthonuk, ha nincs az egyesület.

Az egyesületnek hosszas harcok után október 29. csütörtökre titkárságvezetője időpontot adott egy találkozóra. A találkozóról az egyesület pontos jegyzőkönyv vezetését kérte, ezért hangfelvétel készült.

Ennek eredményeként bízunk benne, hogy az ügyünk rendezése békés úton megtörténhet. A találkozón a helyzet értékelésében ugyan nem sikerült közös álláspontot kialakítani, de abban egyetértettünk, hogy az ügy rendezése közös érdekünk

– fogalmaztak.

Mivel az egyesület a Láng Endre utca 3. szám alatti telken már nem tervezheti a munkája megvalósítását, ezért a telek eladására, és az egyesület kártalanítására fókuszáltak. Mind az önkormányzat, mind pedig az egyesület ingatlan értékbecslővel felméreti a telket, és a kérdés ideálisan a januári, vagy az ingatlan értékbecslés csúszása esetén legkésőbb a februári testületi ülésen napirendre kerül.

Az egyesület célja, hogy a telek eladása után a programunkat egy másik telken valósíthassuk meg. Ehhez szükséges a jelen telek eladása, és az eddigi tervezési és telekrendezési költségeink megtérítése. Az önkormányzat képviseletében Bese Ferenc polgármester azt vállalta, hogy a mai napon elküldi az önkormányzat felkérését az egyesület felé a telek felmérésének megvalósításával kapcsolatban. Jelenleg várjuk az ajánlatot, és bízunk benne, hogy az ügy a lehetőségekhez képest mihamarabb rendeződik

– fűzték hozzá.

Kiemelt kép: Marjai János /24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik