Belföld

Százmilliós osztalékot vett fel Rákay Philip

Jól megy a vári lakásba bejegyzett tanácsadó cég.

Rákay Philip százmillió forint osztalékot vett ki a Norton Consulting Zrt. nevű, 2017-ben alapított tanácsadó cégéből – írja az mfor.hu. Beszámolója alapján a vállalkozás tavalyi 616 millió forintos bevételéből 417 millió forint profit született, míg egy évvel korábban 818 milliós forgalomból 602 milliós nyereség jött össze.

A Norton Consulting a tulajdonosa a Tarányi Nonprofit Kft.-nek, amely Hegymagas egyik jellegzetes épületét, a Tarányi-présházat is megszerezte. Az itt működő éttermet a Tarányi Présház 1780 Kft. üzemelteti, ahol az ügyvezető az egykori tévés felesége, Wieber Orsolya lett. A közeli Ranolder-villa korábban a miniszterelnök veje, Tiborcz István portfóliójának része volt, a BDPST Zrt. banki követelésként vette meg a badacsonytomaji ingatlant még 2017-ben, mígnem idén áprilisban Rákayhoz került.

Rákay Philip szerezte meg a Balaton-part híres történelmi villáját
Ranolder János néhai veszprémi püspök badacsonytomaji nyaralója nemrég még Tiborcz István érdekeltségébe tartozott.

A Norton Consulting székhelye tavaly március óta a budai Várban található, a Bécsi kapu téren. Amint lapunk beszámolt róla, Rákay, a Magyar Televízió volt vezérigazgató-helyettese, a Fidesz-gyűlések egykori konferansziéja és családja lakáscsere útján jutott hozzá egy 60 négyzetméteres önkormányzati lakáshoz a budai Várban, egy olyan műemlék épületben, amit néhány éve 70 millió forintból újított fel az I. kerületi önkormányzat. A lakásért havonta 39 ezer forintot fizetnek. A kerülettől kikért szerződésekből kiderült, hogy Rákayék a vári lakásért cserébe egy 24 négyzetméteres, földszinti, egyszobás lakást adtak a VIII. kerületi Kálvária téren. A cserét cikkünk nyomán az I. kerületi önkormányzat vizsgálja, ahogy egy képviselői kérdés nyomán a rendőrség is.

Kálvária téri kis lakáson át a Várba: így jutottak önkormányzati ingatlanhoz Rákay Philipék
A Fidesz-gyűlések egykori házigazdája, illetve a felesége Kálvária téri, 24 négyzetméteres lakást adott a Bécsi kapu téri bérlakásáért cserébe.

Kiemelt kép: Marjai János / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik