Közélet

Polt Péter feljelentésként értékelte a „fideszes lakáspanamát” firtató kérdést

A rendőrség vizsgálja, miként jutott önkormányzati lakáshoz Rákay Philip és családja a budai Várban.

Nyomoz-e a Legfőbb Ügyészség a fővárosi fideszes lakáspanama ügyében?

Erre a kérdésére kért írásbeli választ a legfőbb ügyésztől Sebián-Petrovszki László. A Demokratikus Koalíció képviselője azt követően fordult Polt Péterhez, hogy lapunk megírta, miként jutott önkormányzati lakáshoz Rákay Philip és családja a budai Várban.

Kálvária téri kis lakáson át a Várba: így jutottak önkormányzati ingatlanhoz Rákay Philipék
A Fidesz-gyűlések egykori házigazdája, illetve a felesége Kálvária téri, 24 négyzetméteres lakást adott a Bécsi kapu téri bérlakásáért cserébe.

Az ellenzéki politikus idézte Bayer Zsolt fideszes publicistát is, aki az azonnali.hu-nak a várbeli lakások általa történt megszerzéséről azt mondta,

mindenki bele van kényszerítve, hogy úgymond törvénytelenséget kövessen el.

Lapunk cikksorozata alapján a DK parlamenti képviselője azt írta, olyan nyilvánvaló jogsértések (csalás, hűtlen kezelés, hivatali visszaélés) történtek, amelyek ellen az ügyészségnek fel kellene lépnie.

Polt Péter az ellenzéki politikus megkeresését feljelentésként értékelte, és azt a Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztályára továbbította. A legfőbb ügyész döntését ezúttal is azzal indokolta, hogy a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező nyomozóhatóságnak kell döntenie arról, hogy a feljelentés tárgyát képező magatartás miatt van-e helye a nyomozás elrendelésének.

Polt Péter arra nem válaszolt, hogy

  • milyen konkrét intézkedéseket tart szükségesnek a hasonló jogellenes trükközések, fiktív jogügyletek megszüntetése, jövőbeli megakadályozása érdekében?
  • „Nem gondolja-e, hogy az ügyészség látszattevékenységét és kirakatmunkáját harsogva öntömjénező módon elvtelenül dicsőítő éves beszámolóiban írt értékelése helyett végre itt lenne az ideje az ilyen és a hasonló jellegű sorozatos jogsértések hivatalból elrendelt büntetőeljárásban, a fokozott ügyészi felügyelet eszköztárának következetes alkalmazásával történő részletes, körültekintő, alapos és minden releváns bűncselekmény elkövetési magatartásaira kiterjedő vizsgálatának?”
Polt Péter teljesen elégedett az ügyészség 2019-es munkájával
Szerinte az ügyészség a törvények iránt elkötelezetten, magas színvonalon dolgozva elismerésre méltó eredményeket ért el.

Kiemelt kép: Farkas Norbert /24.hu 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik