Belföld

Jogerősen két évet kapott barátja megölésére készülő férfi

Jogerősen két év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Szegedi Ítélőtábla azt a férfit, aki meg akarta ölni a barátját, és ebbe több embert is megpróbált bevonni.

A férfi munkahelyének megszűnését követően rossz anyagi helyzetbe került, ezért úgy döntött, hogy megöli a vele baráti viszonyban álló sértettet, majd megszerzi a bankkártyáján lévő pénzt. A férfi egy ismerősének elmondta tervét, és pénzért a segítségét kérte a holttest eltüntetéséhez.

Miután a férfi az ajánlatot visszautasította, bejelentést tett a rendőrségen. Ezt követően a férfi egy másik emberrel is felvette a kapcsolatot, akinek a tervezett gyilkosság részleteiről is beszámolt, és arra kérte, ötszázezer forint ellenében vegyen részt a sértett megölésében is. A találkozót követően a rendőrök elfogták a férfit.

A Szolnoki Törvényszék felfüggesztett börtönre ítélte a férfit, de az ügyészség súlyosításért fellebbezett. A Szegedi Ítélőtábla osztotta a vádhatóság álláspontját és két év börtönre ítélte a férfit emberölés előkészülete miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik