Belföld

Orbán Viktor is beoltatta magát influenza ellen

„Csak bátran. Aki tudja, oltassa be magát influenza ellen!” – ezzel a kommentárral osztották meg Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-oldalán azt a képet, amely szerint a kormányfőt is beoltották. Az influenza elleni védőoltás mától ingyenesen elérhető, felvételét kifejezetten javasolják a járványhelyzetben.

Csak bátran // Just do it!

Közzétette: Orbán Viktor – 2020. október 19., hétfő

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, sem a patikákba, sem a magán oltóközpontokba nem kerülhet a Sanofi által gyártott influenza elleni vakcina Magyarországon. A Vaxigrip Tetra magyarországi készletét az állam vásárolta fel, így az eddigi 1,3 millió magyar gyártású oltóanyag mellett a Sanofi vakcinája is rendelkezésre áll majd a házi- és gyerekorvosoknál.

Kíváncsiak voltunk, hogy Orbán Viktort melyik vakcinával oltották be, ezért megkérdeztük Havasi Bertalant. A miniszterelnök sajtófőnöke kérdésünkre érdemben nem válaszolt, mindössze annyit írt, hogy „a miniszterelnök influenza elleni védőoltást kapott, a szakemberek ajánlását követve.”

Az állam felvásárolta az egyik influenza elleni védőoltás teljes magyarországi készletét
Így nem csak a magyar gyártású lesz a háziorvosoknál ingyen elérhető, bár az még kérdés, hogy a Sanofi vakcináját hogyan osztják szét.

Kiemelt kép: Orbán Viktor/Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik