Belföld

Szexre kényszerítette a 13 éves féltestvérét egy fiatal, amíg az anyjuk vásárolni volt

Hét év letöltendő szabadságvesztésre ítélte jogerősen Pécsi Ítélőtábla azt a 20 éves férfit, aki szexre kényszerítette a 13 éves féltestvérét két évvel ezelőtt. Hornokné Décsei Katalin, a táblabíróság sajtótitkára megkeresésünkre azt közölte, hogy a vádlott tagadta az erőszakot, és nem élt az utolsó szó jogával sem a tárgyalás során.

A Kaposvár melletti községben élő fiatal 2018 októberében meglátogatta a külön élő édesanyját és a féltestvéreit. Az édesanya  aznap elutazott otthonról a megyeszékhelyre vásárolni, ezért a 13 éves lányra bízta a kistestvéreit. A gyerekek beengedték a lakásba a fiút, aki észlelve, hogy édesanyjuk nem tartózkodik otthon, szexuális cselekmények eltűrésére kényszerítette a 13 éves féltestvérét.

Ezt követően felszólította a mostohahúgát, hogy az esetről ne beszéljen, azonban a kislány a hazaérkező édesanyjának beszámolt az abúzusról. A Kaposvári Törvényszék hét év börtönre ítélte a férfit szexuális erőszak miatt, és megszüntette egy másik bűncselekmény miatti próbára bocsátását is. A táblabíróság egyetértett a fellebbviteli főügyészség indítványával, és helybenhagyta az ítéletet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik