Belföld

Pintér Sándor elismerte, hogy hibát követtek el a siklóernyős mentésénél

 

Szeptember 29-én hallgatták meg Pintér Sándor belügyminisztert a parlament honvédelmi és rendészeti bizottságának ülésén, ahol szóba került a vértesszőlősi baleset is, írja a Telex.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, július elején a honvédség Mi-8-as helikoptere is részt vett egy siklóernyős mentésében Vértesszőlősnél. A 46 éves férfi biztonságban volt a fán, amíg felé nem szállt a helikopter, majd a gép rotorszele letörte az ágakat, amiken ült. A férfi közel 20 métert zuhant, augusztus 10-én a kórházban életét vesztette.

A Telex azt írja, hogy a Budapesti Regionális Nyomozó ügyészség halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt nyomoz, de az elmúlt három hónapban senkit nem hallgatott ki gyanúsítottként.

Pintér Sándor az ülés jegyzőkönyve szerint azt mondta, csak a büntetőeljárás lezárása után lehet majd nyilvánvalóan tudni egészen pontosan, hogy mi történt.

Egy egészen biztos, hogy hiba történt a mentés során. Annyira akartak segíteni a repülőn, hogy sajnálatos módon ez a túlzó segítség a halálához vezetett. De a túlzott segíteni akarás sem vezethet oda senkinél, hogy mások életét kockáztassa, ezért büntetőeljárás keretében vizsgáljuk az ügyet

– fogalmazott a belügyminiszter. Ezen kívül közölte:

nem hiszem, hogy a belügyi szervek hibáztak, de függetlenül ettől, mint a kormány tagja, én a részvétemet nyilvánítom feléjük. És egyet tudok ígérni: azt tudom ígérni, hogy a lehető legnagyobb alapossággal fogjuk ezt az ügyet kivizsgálni.

Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik