Belföld

15 évet kértek a dánszentmiklósi gyilkosra, aki kikötözte és elégette a testvérét megsértő férfit

Vádat emelt a Pest Megyei Főügyészség azzal a dánszentmiklósi testvérpárral és egyikük párjával szemben, akik egészen horrorisztikus módon végeztek egy férfival Dánszentmiklóson azért, mert megsértette egyiküket.

Nisóczi József Levente, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy a különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolt idősebb férfira 15 év fegyházat és 10 év közügyektől eltiltást kértek arra az esetre, ha már az előkészületi ülésen beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyalásról való jogáról is. A fivérére három év börtönt kértek bűnpártolás és segítségnyújtás elmulasztása miatt, a holttest eltüntetésében segédkező asszonyra két év felfüggesztett börtönt kérték ugyancsak emberöléssel kapcsolatos bűnpártolás miatt.

Az áldozat és az egyik férfi egy albérletben lakott Dánszentmiklóson. Egyiküknek sem volt bejelentett munkahelye, mind a ketten alkalmi munkából éltek, és naponta nagyobb mennyiségben fogyasztottak alkoholt. Az ominózus nap egy ballagási ünnepségre voltak hivatalosak. P. A. annak ellenére is alkoholt ivott, hogy gyógyszert kellett szednie az epilepsziájára. Este kilenc körül megérkezett a buliba P. Zs., a testvére is. A férfi azt hazudta a testvérének, hogy az ismerősük meg akarta szúrni.

P. A. ettől annyira dühös lett, hogy kerékpárra pattant és elindult a megvádolt férfihez, ahova testvére ugyancsak bringával követte. Amikor a házhoz értek a férfi már az ágyban feküdt. P. A. előbb csak szidta, majd lerángatta az ágyról és ököllel addig verte, amíg védekezésre képtelen állapotba nem került. A  férfi ezt követően kivonszolta a magatehetetlen férfit az udvarra, kikötözte egy bálamadzaggal a fához és további fél órán át folytatta a verést. A testvére mindeközben tovább italozott és tétlenül végignézte, ahogy agyba-főbe verik a lakótársát.

Ezt követően a fivérek sorsára hagyták a még lélegző férfit és visszamentek a ballagási ünnepségre, ahol a résztvevők látták, hogy P. A. keze és ruházata véres, sőt a férfi el is mondta többeknek, hogy megverte áldozatát és kikötötte a fához. Másnap délelőtt a fivérek észlelték, hogy a férfi már nem él. Ekkor levágták a testét a fáról, majd a gyilkos élettársa segítségével megpróbálták a test elégetésével eltüntetni a bűncselekmény nyomait.

Az elszenesedett testet azután egy takaróval lefedték le, majd eltávoztak. A füstölgő takaróra az egyik szomszéd figyelt fel és kihívta a hatóságokat. A szóvivő elmondta még, hogy a különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolt férfi mindent beismert a kihallgatása során, a tettét pedig a felindult állapotával magyarázta. A főügyészség 15 év fegyházat kért rá, a bántalmazást végignéző fivérére pedig három évet indítványoztak beismerés esetére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik