Belföld

Nagyon aljas dolgot tett a kilencéves kislányával és az exével egy zsadányi nő

Kiskorú veszélyeztetése és hamis vád miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 44 éves büntetlen előéletű zsadányi nővel szemben, aki kiskorú lányát arra vette rá, hogy a különélő apját szexuális zaklatással vádolja meg.

A nő és volt élettársa 2009-ben született közös kislányát a gyámhatóság hatéves korában kiemelte a családból és nevelőszülőknél helyezte el. Az élettársi kapcsolat megszűnését követően az apa és az anya is külön-külön kapcsolatot tarthatott a gyermekkel. A nő 2018 végén, karácsonykor, amikor a gyermek nála tartózkodott, arra kérte az akkor kilencéves kislányt, hogy írjon kézzel egy levelet, amelynek tartalmát ő fogja diktálni.

A levél arról szólt, hogy az apa a kislánnyal való kapcsolattartás során őt szexuálisan zaklatja, ezért nagyon fél tőle és szeretne az anyjához költözni. A nő célja az volt az egyébként valótlan tartalmú levéllel, hogy a hatóságok a volt élettársával szemben eljárást indítsanak, börtönbe kerüljön, és ezáltal ő be tudjon költözni a kiskorú gyermek nevén lévő, de az apa által használt dévaványai házba.

A nő tavaly március végén azzal a szándékkal adta át a levelet a gyermekjóléti szolgálat munkatársának, hogy azt továbbítsák a büntetőeljárás megindítására jogosult hatóságnak. Erre azonban nem került sor, mert a gyámhivatal az esetet saját hatáskörben kivizsgálta és megállapította, hogy a levél tartalma valótlan. A nő a kislány hamis vádra történő rábírásával, továbbá a levél megfogalmazása során használt kifejezésekkel a gyermek értelmi, érzelmi és erkölcsi fejlődését is súlyos mértékben veszélyeztette.

A járási ügyészség felfüggesztett szabadságvesztést kért az asszonyra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik