Belföld

A CÖF a szerdai fővárosi közgyűlésre mozgósít, hogy támogassa a Liget beépítését

A tavaszi virtuális békemenet után ismét aktivizálta magát a CÖF-CÖKA, hogy támogassa a kormány Liget-projektjének folytatását.

A szervezet kedden mozgósító köremailben hívta fel a híveit, hogy minél többen menjenek el a Karácsony Gergely vezette fővárosi közgyűlés szerdai ülésére, ahol a Városligeti Építési Szabályzat módosítása lesz az egyik napirendi pont. Az email tartalmát közleményként a Magyar Hírlap is lehozta.

A CÖF szerint a főpolgármester a VÉSZ elfogadásával „végképp ellehetetlenítené a park történelmi megújítását”. Valójában arról van szó, hogy Karácsony a korábbi ígéreteknek megfelelően a dokumentummal teremtené meg a jogi hátterét annak, hogy megakadályozza az eddig el nem kezdett építkezéseket, és azt, hogy a jelenleginél több beruházás folyjon a Városligetben. A VÉSZ három épület megvalósítását gátolná meg: elmaradna az Új Nemzeti Galéria, a Városligeti Színház, Magyar Innováció Háza megépítése.

A CÖF szerint ezzel veszélybe kerülne a Liget-projekt.

A kormánypárti szervezet májusban békemenetet is szervezett a teljes beépítési terv támogatására, igaz a járványhelyzet miatt akkor csak virtuális felvonulást hívhattak össze a VÉSZ-ről tartott lakossági fórumra. Emellett kétezer levelet is elküldtek a fővárosi önkormányzatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik