Belföld

Autóba tuszkolta, majd ötven ökölütéssel eszméletlenre verte az élettársát egy férfi

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Bevetési Osztálya és a kőbányai rendőrök hétfőn hajnalban kerítettek körbe egy családi házat Gyálon, mert a rendőrök információja alapján a házban bujkált az a 32 éves R. Csaba, aki ellen személyi szabadság megsértése miatt adtak ki elfogatóparancsot.

A férfi a gyanú szerint három héttel ezelőtt a testvérének autójával elment az élettársa kőbányai lakása elé, hogy visszaadja neki az előző napi veszekedés során elvett lakáskulcsát és telefonját.

A találkozáskor R. Csaba visszaadta párjának holmijait, azonban ezt követően a nőt megfenyegette, majd hajánál fogva berángatta testvére autójába és hárman, együtt elindultak az Üllői út felé. A nyomozás adatai szerint az autóban R. Csaba mintegy 50 alkalommal ököllel ütötte élettársa fejét, arcát és fojtogatta is. A nő az ütésektől kis időre elvesztette az eszméletét, majd mikor magához tért, kinyitotta az autó ajtaját – és amikor az lassított – kiugrott a járműből és elmenekült. A nő a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett.

A kőbányai rendőrök azonnal elfogatóparancsot bocsátottak ki a testvérek ellen: R. László két nappal később feladta magát a rendőrségen. A nyomozók a férfit személyi szabadság megsértésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki és kezdeményezték a letartóztatását.

A nyomozók két héttel később információt szereztek R. Csaba tartózkodási helyéről is, elfogására a Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársaival együttműködve szerveztek akciót. A férfi egy gyáli családi házban rejtőzött. Mivel tartani lehetett a szökésétől, ezért a rendőrök egy hőkamerás drónnal feltérképezték az ingatlant és a körülötte lévő erdős területet, majd körülvették. A bevetési egységek hajnal fél hatkor behatoltak a lakásba, és elfogták a férfit.

A kőbányai nyomozók R. Csabát őrizetbe vették, majd kezdeményezték a letartóztatását. Az illetékes bíróság mindkét férfi letartóztatását elrendelte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik