Belföld

Tízmilliós követeléssel állt elő viszontkeresetében a brutálisan összevert Orosz Bernadett

Hétfőn megkezdődött az Orosz Bernadettel szemben indított polgári peres eljárás a Miskolci Törvényszéken. A tárgyaláson megjelent a megvert nő, valamint a bántalmazásával gyanúsított volt barátja, K. István is.

A polgári peres eljárást a volt katonatiszt indította azért, mert a volt párja megsértette a személyes adatainak védelméhez fűződő személyiségi jogát azzal, hogy nyilvánosságra hozta a közösségi oldalán a nevét, foglalkozását és a személyes adatait. K. István szerint a nő ezzel megsértette a jóhírnevét és a becsületét, ezért azt kérte a bíróságtól, hogy ötmillió forint sérelemdíj megfizetésére kötelezze a nőt.

Orosz Bernadett a kereset elutasítására irányuló kérelme mellett viszontkeresetet terjesztett elő, melyben azt kérte megállapítani, hogy a férfi a korábbi bántalmazó magatartásával megsértette az élet, testi épség és egészséghez fűződő személyiségi jogait. A jogsértés miatt 7.8 millió forintos sérelemdíj és a jogsértéssel összefüggésben felmerült 2.2 millió forintos kártérítés megfizetésére kérte kötelezni a férfit.

Orosz Bernadett emellett kérte az eljárás felfüggesztését a férfival szemben indult büntetőeljárás jogerős befejezéséig, azonban ezt K. István ellenezte. Mivel az eljárás felfüggesztésére nem volt lehetőség, ezért a bíróság csak egy rövid perfelvételi tárgyalást tartott a mai napon. Ezen a felek fenntartották, illetve részben pontosították a keresetben, illetve a viszontkeresetben foglaltakat. A további perfelvételi nyilatkozatok előterjesztése érdekében a bíróság elhalasztotta a tárgyalást.

Kiegészítő orvosszakértői vélemény szükséges Orosz Bernadett ügyében
Soron kívül dönt az ügyészség a vádemelésről, ha lezárul a nyomozás.

Mint ismert, a bántalmazásról  az áldozat Facebook-bejegyzésben számolt be, ebben azt írta, támadója eltörte az orrát, „szétzúzta” a fejét és a testét, kitépte a haját és majdnem megfojtotta. A hatgyerekes anyuka és K. István viszonya 2018 októberben kezdődött, a férfi Orosz elmondása szerint tavaly júniusban esett neki először egy családi rendezvényen. Állítása szerint akkor beleverte a fejét a falba, majd miután hazaértek, tovább folytatta a bántalmazását. Elmondása szerint augusztusban aztán újból bántalmazta a férfi, ekkor már azzal fenyegette, hogy a szobában lévő életlen szamurájkarddal vágja el a torkát, hogy másé se legyen, majd felismerhetetlenségig összeverte.

A nyugalmazott alezredes viszont tagadta, hogy a fényképeken látható mértékben bántalmazta volna a volt kedvesét. Ügyvédje pedig úgy fogalmazott, hogy az sem tisztázott még, hogy megtörtént-e a sértett által állított bántalmazás.

A büntetőeljárás jelenleg is folyamatban van, vádemelés még nem történt az ügyben.

Kiemelt kép: TV2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik