Belföld

Kiegészítő orvosszakértői vélemény szükséges Orosz Bernadett ügyében

Soron kívül dönt az ügyészség annak a volt katonatisztnek a vádemelési ügyében, akit azzal gyanúsítanak, hogy brutálisan összeverte a volt barátnőjét, Orosz Bernadettet. Ennek a pontos időpontja azonban jelenleg nem határozható meg – derült ki a Nógrád Megyei Főügyészség lapunknak küldött válaszából, amikor arról érdeklődtünk, hol tart az országos vihart kavaró bántalmazási ügy, és mikorra várható vádemelés az ügyben.

Körmendiné Veres Orsolya főügyészségi ügyész megkeresésünkre azt közölte, hogy a nyomozás jelenleg is tart, és az ügyben rendelkezésre álló igazságügyi orvosszakértői vélemény kiegészítése szükséges, amely hosszabb időt vesz igénybe. Ennek elkészültéig pedig további tanúkat fognak kihallgatni majd a nyomozók.

Mint ismert, a bántalmazásról  az áldozat Facebook-bejegyzésben számolt be, ebben azt írta, támadója eltörte az orrát, „szétzúzta” a fejét és a testét, kitépte a haját és majdnem megfojtotta. A hatgyerekes anyuka és K. István viszonya 2018 októberben kezdődött, a férfi Bernadett elmondása szerint tavaly júniusban esett neki először egy családi rendezvényen. Akkor beleverte a fejét a falba, majd miután hazaértek, tovább folytatta a bántalmazását. Augusztusban aztán újból bántalmazás történt, akkor a férfi már azzal fenyegette, hogy a szobában lévő életlen szamurájkarddal vágja el a torkát, hogy másé se legyen, majd felismerhetetlenségig összeverte.

A nyugalmazott alezredes viszont tagadta, hogy a fényképeken látható mértékben bántalmazta volna a volt kedvesét. Ügyvédje korábban azt mondta, az sem tisztázott még, hogy megtörtént-e a sértett által állított bántalmazás. Megkérdeztük a főügyészséget arról is, hogy beismerte-e már a bűnösségét a gyanúsított, és  ha igen, akkor mivel indokolta a tettét, de a nyomozás érdekeire való hivatkozva, erre nem kaptunk választ. Ahogy arra sem, hogy mikor zárulhat le a bántalmazási ügy.

A nyomozás határideje a gyanúsított kihallgatásától számított két év, melyet az ügyészség egy alkalommal, legfeljebb hat hónappal meghosszabbíthat. Természetesen az ügyészség ügyel arra, hogy a nyomozás a lehető legrövidebb időn belül befejeződjön, és amint azt a nyomozó hatóság befejezi, az ügyészség soron kívül dönt a vádemelés kérdésében, azonban ennek pontos időpontja jelenleg nem határozható meg

– tette hozzá a szóvivő.

Kiemelt kép: TV2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik