Belföld koronavírus

A kórházigazgatónak is megírta a kamara, hogy rohad a Covid-osztály orvosi szobája

Szombaton számoltunk be arról, hogy az orvosi kamara megmutatta, hogyan néz ki az orvosi pihenő és mosdó egy kórházi Covid-osztályon. Hogy a rossz állapotú, rozsdásodó vizes blokkot, egy utolsókat rúgó széket és egy földre rakott, viseltes matracot mutató képek hol készültek, azt forrásvédelemre hivatkozva nem árulták el, és azt is hozzátették, nem az a dolguk, hogy egy-egy ellátóhelyet pellengérre állítsanak, hanem hogy bemutassák az egészségügy gondjait.

Azt a Magyar Orvosi Kamara ugyan továbbra sem hozta nyilvánosságra, hogy melyik kórház Covid-osztályán készültek a fotók, ugyanakkor Facebook-oldalukon hétfőn ismertették azt a levelet, amelyet az intézmény vezetőjének írtak. Ebben úgy fogalmaznak,

ilyen körülmények között a Covid-ellátásban részt vevő, becsülettel dolgozó kollégáink nem tudnak megfelelően megpihenni, regenerálódni, dolgozni. Megértjük, hogy önre mint intézményvezetőre is rengeteg plusz terhet ró a világjárvány, de (…) kérjük, szenteljen figyelmet erre a problémára is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik