Belföld

Három évet kapott a férfi, aki üvegekkel dobálta a nigériaiakat a villamoson

Három év börtönre ítélte a bírság azt a 35 éves férfit, aki részegen rátámadt a 41-es villamos vezetőjére, majd egy másik villamoson üvegekkel dobálta meg a külföldi fiatalokat.

A férfi tavaly november 16-án este, erősen ittas állapotban, felszállt baráti társaságával Budapest XI. kerületében a 41-es villamosra, ahol a villamos ablakát ütni kezdte, majd az egyik hajléktalan utast kabátjánál fogva rángatta.

Az utasok jelezték ezt a villamos vezetőjének, aki a járművet leállította, hátrament az utastérbe, próbálta leszállítani a vádlottat, aki erre mellkason lökte a villamosvezetőt. Végül az Etele út/Fehérvári úti megállónál sikerült leszállítani a férfit, aki a megállóban lévő oszlopba belerúgott, a villamos ajtóüvegét ököllel ütötte.

Ezután a férfi, az őt csitítani próbáló társaságával a 17-es villamosra szállt. Ott származásuk miatt belekötött a villamosra felszálló, négy nigériai állampolgárba. „Kurva araboknak” nevezte őket, majd üvegeket dobott feléjük..

Egyiküket a férfi egy üres üveggel fejen akarta ütni, aki azt kivédte. A másikukat mintegy öt méterről üveggel célozta meg, de a külföldi utasnak sikerült elugrania, így az üveg a  villamos falán tört darabokra.

Az elkövető a villamosról való leszállása után is folytatta a garázda magatartását, végül a kiérkező rendőrök elfogták. A vádnak tárgya még egy cselekmény, amely szerint a férfi tavaly szeptemberben egy hangszórót lopott az egyik plázából. A bíróság három év börtönre, és három év közügyektől eltiltásra ítélte a férfit közfeladatot ellátó személy elleni erőszak, több rendbeli, felfegyverkezve elkövetett közösség tagja elleni erőszak és más bűncselekmények miatt. Az ügyészség súlyosításért, a védelem enyhítésért fellebbezett.

„Kurva arabok” - Külföldieket dobált üvegekkel egy férfi a 17-es villamoson
A villamoson utazók közül senki nem segített a külföldieknek a támadó ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik